Uzun Kış Geceleri için 10 Tombala Oyunu

11-12-2017 10:23

Kış gecelerinin özellikle de yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi olan TOMBALA 7’den 77’ye herkesi bir araya getiren, hemen hemen herkesin çocukluk anılarında olan eğlenceli bir oyundur.

 

Farklı Tombala oyunları ile çocuklar harfleri, kelimeleri, sayıları, saatleri eğlenerek öğrenebilir; görsel algı, eşleştirme becerileri gelişebilir. Bu sebeple klasik ve herkes tarafından bilinen Tombala'nın büyük küçük herkesi bir araya getirecek, oynarken farklı gelişim alanlarını destekleyecek versiyonlarını bir araya getirmeye çalıştık. 

 

ThinkFun markasından eğitici ve resimli tombala oyunu Zingo da bunlardan en popüler olanı. Zingo çocukların eşleştirme ve görsel algı becerilerini, İngilizce (Zingo) ve Türkçe (Zingo Türkçe - Yeni) farklı versiyonları ile dil gelişimi ve sözel ifade becerilerini destekleyen eğitici bir oyundur. Aynı zaman sıra ile oyun oynama, oyun kurallarını izleme, konsantrasyon, kazanma kaybetme ile başa çıkma gibi konularını da destekler.

zingo-turkce-kelimeler-egitici-tombala-oyunuzingo-thinkfun-akil-oyunu-ingilizce-ogrenme-kidolina

 

Zingo dağıtıcısına konulan 2 Zingo taşı, Zingo dağıtıcısı her ileri geri hareket ettiğinde ortaya çıkar. Bu Zingo taşları ile Zingo kartlarında aynı resim olan kişi bu objenin ismini söyler, böylece Zingo taşını almaya hak kazanır ve Zingo kartının üzerine yerleştirir. Zingo kartındaki 9 resmi ilk kapatan oyuncu bu sefer Tombala diye değil ZİNGO diye bağırır ve oyunu kazanır.

 

Zingo 1-2-3 ‘de Zingo taşlarının üzerinde rakamlar, Zingo kartlarında ise farklı sayılarda nesneler vardır. Zingo dağıtıcısından çıkacak taşlardaki rakam ile kartında bu rakam ile eşleşen sayıda nesnesi olan bu rakamı sesli söyler ve taşı kartında bu rakama eş gelen nesnenin üstüne kapatır. Zingo 1-2-3 tombala oynarken sayıları öğrenmeyi ve sayısal düşünmeyi destekleyicidir.

zingo-123-tombala-oyunu 

 

Zingo taşları ile Zingo kartındaki saatlerin eşleştirilmesine yönelik Zingo Saatler (Zingo Time-telling) ile saatleri öğrenmek hem daha kolay hem de çok daha eğlencelidir.

zingo-time-telling-tombala

 

Daha büyük yaş grubu için Zingo Sight Words İngilizce okumada temel olan kelimeleri öğretirken; Zingo Word Builder İngilizce okumaya yeni başlayanların harflerden kelime oluşturmalarına yardımcı olur.

 zingoword-builder-tombala-ingilizcesightwords-zingo-tombala

 

Ünlü İngiliz markası Orchard markasının da farklı yaş grupları için eğitici tombala oyunlarından bahsetmeden olmaz.

  

Orchard Red Dog Blue Dog Lotto (Kırmızı Köpek, Mavi Köpek Tombala Oyunu) 2 yaş ve üstü çocuklar için tombala oyunu üzerine kurgulanmış ilk renk eşleştirme oyunudur. Ortada ters duran kartlar sırası gelen oyuncu tarafından açılır, açılan resim ile oyun kartındaki resmin eşleşmesi durumunda oyuncu kartı oyun kartının üzerine koyar ve oyun kartındaki tüm resimleri bulan oyuncu oyunu kazanır. Küçük yaştaki çocukların renkleri öğrenmesini daha büyük çocukların ise karttaki yazıları okumalarını teşvik eder.

orchard-reddog-bluedog-eslestirme-oyunu-2yas 

 

Yine 2 yaş ve üstü çocuklar için eğlenceli Orchard Old MacDonald Lotto ‘da (Ali Baba Tombala Oyunu) ise çocuklar tombala oyunu eşliğinde çiftlik hayvanlarını ve çıkardıkları sesleri öğrenirler.

 orchard-oldmacdonald-eslestirme-oyunu-2yas

 

3 yaş üstü çocuklar için Orchard Lunch Box ve Orchard Crazy Chefs oyunları da tombala oyunu esas alınarak çocukların dikkat, hafıza, eşleştirme becerilerinin gelişimini sağlayan eğitici oyunlardır.

orchard-crazychefs-egitici-oyunorchard-lunch-box-eslestime-oyunu

 

Bonus Tombala oyunu olarak da Dinozor sever çocuklar için tasarlanmış Clementoni Oyna ve Öğren serisinden Dinozor Tombala ile 5 yaş üstü çocuklar tombala oynarken tarih öncesi dinozorların isimlerini ve yaşadıkları yerleri öğrenirler.

clementoni_dinozor_egitici_tombala

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.