Kutu Oyunlarını Çocuklara Sevdirmenin 10 Yolu

07-02-2019 14:02
Kutu Oyunlarını Çocuklara Sevdirmenin 10 Yolu

Günümüzde çocukları teknolojiden biraz uzak tutmak için hem sosyalleşmeleri hem de farklı alanlarda gelişimlerini sağlamak için kutu oyunları harika bir yol. Çocuklar kutu oyunları ile oynarken hem zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaklar, hem oyun ile öğrenecekler, hem de sosyalleşecekler.

 

Yurtdışında daha yaygın ve çeşitli olan kutu oyunları artık Türkiye'de de daha çok ilgi görmeye başladı. Artık her bütçeye her ilgi alanına göre oyunlara çok kolay ulaşılabiliyor. Kutu oyunları uzun yıllar saklanabiliyor, yıllarca tekrar tekrar oynanabiliyor.

 

Sizin için çocuklara kutu oyunları sevdirmenin yollarını bir araya getirmeyi istedik.


1.Sadece çocuğunuz ile değil siz de arkadaşlarınız ile oyun geceleri düzenleyin, kutu oyunları oynayın. Özellikle uzun ve soğuk kış gecelerinde, yazın yazlığınızda, balkonunuzda arkadaşlarınız, aileniz, komşularınız ile keyifle vakit geçirebileceğiniz bir çok kutu oyunu var. Sizin kutu oyunlarından zevk aldığınızı, eğlendiğinizi gören çocuklar mutlaka önce izleyici olarak sonra oyuncu olarak bu oyunlara katılmak isteyeceklerdir. Sevebileceğiniz düşündüğümüz bazı oyunları aşağıda sizin için not düştük :

Dixit Hayalini Anlat 

Terra Genel Kültür Oyunu


2.Çocuğunuza ona yeni bir oyun öğreteceğinizi söyleyin. Öncelikle öğrenmesi ve açıklaması kolay oyunlar seçin. Oyunu mutlaka önce siz inceleyin, kuralları öğrenin. Gerekirse internetten oyunun videolarını izleyin. Çocuklar yeni şeyler öğrenmeyi çok sevdikleri gibi, çok da sabırsızlar. O yüzden hazırlıklı olmanızda fayda var.

 

3.Eğer yaş farkı olan çocuklarınızı aynı oyunda buluşturmak istiyorsanız, onları işbirliği oyunlarında birleştirin. Birbirlerine karşı yarıştıkları değil oyuna karşı takım olarak oynayabilecekleri oyunları seçin. Size bizden birkaç tavsiye :

Kurnaz Tilki Dedektiflik Oyunu

Bandido


4.Çocuğunuzun yaşına, seviyesine ve ilgi alanına göre oyunlar seçin. Eğer bir oyunu sevmediyse ya da o anda zorlandıysa demek ki bu oyun için doğru zaman değil, başka bir oyuna geçin. Bu oyuna daha sonra tekrar dönün.

 

5.Oyunun ileri seviyelerine hemen geçmeyin, ileri seviye kurallarını zaman geçtikçe uygulayın.

 

6.Oyun için keyifli bir ortam hazırlayın. Oyun oynarken yanlarına sevdikleri kurabiyelerden, kuru meyvelerden onlara atıştırmalıklar koyun.

 

7.Kendinizin ve onların ilgisini dağıtacak şeylerden uzak durun. Tv’yi kapatın, cep telefonlarınızı, sosyal medya hesaplarınızı bir süre kurcalamayın. :)

 

8.Seyahatlerinizde yanınıza küçük boy, çantanızda yer tutmayacak oyunlardan almayı unutmayın. Seyahat boy mini oyunları bir arada bulabileceğiniz linki aşağıda görebilirsiniz:

https://www.kidolina.com/kategori/mini-seyahat-boy-urunler

 

9.Bir süre sonra çocukların kendi oynamak istedikleri oyunları seçmelerine ve satın almalarına izin verin.

 

10.Piyasa daha uygun fiyatlı gördüğünüz ama sahte – çakma oyunları değil orijinal oyunları tercih edin. Sahte oyunlar orijinal oyunlar gibi tasarlanmadığından ve kalitesiz olduğundan çok kısa zamanda hasarlanacak ve oynanamaz hale gelecekler. Bu da çocukların oyundan zevk almamalarını ve bir daha oynamak istememelerine sebep olacaktır.

Çocuklar sizin de onlarla beraber oynarken keyif aldığınızı gözlemlediklerinde, emin olun akıllı telefon ya da ipad ile değil sizinle ya da arkadaşları ile kutu oyun oynamak isteyeceklerdir.
 
Öğrenmenin Oyun Hali - www.kidolina.com 'da tüm oyunları gelişim ve ilgi alanlarına, yaşa, tek kişilik mi yoksa grup halinde mi oynanıyor detaylandırdık. Eminiz ki sevebileceğiniz bir çok oyun bulacaksınız.
 
Keyifli oyunlar dileriz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.