Hayalet Hızında Reaksiyon Oyunu Nasıl Oynanır?

28-11-2017 16:35
Hayalet Hızında Reaksiyon Oyunu Nasıl Oynanır?

Harika bir dikkat, konsantrasyon, hız ve reaksiyon oyunu olan Hayalet Hızında 'da beyaz hayalet, yeşil şişe, mavi kitap, kırmızı koltuk, gri fareden oluşan 5 obje daire şeklinde herkesin ulaşabileceği şekilde masanın ortasına yerleştirilir. 60 resimli oyun kartı iyice karıştırılır ve ters bir şekilde masaya konulur.

 

Zoch markasının sevilen ve popüler akıl oyunu Hayalet Hızında 'da amaç açılan karttaki doğru objeyi ilk kapan olmak ve oyunun sonunda en çok kartın sahibi olmak.

 

Oyun kartlarının bazıları çok kolay, bazıları ise daha zordur. Bazen açılan kartta 5 objemizden biri aynı renkte resmedilmişken; bazen ise objeler farklı renklerde resmedilmiş oluyor. Eğer açılan kartta objelerin aynısı yok ise karttaki objeler ve renkler dışında kalan 5. objeyi kapmamız gerekiyor.

 

Hadi örnekler ile gidelim :

 

1. karttaki resimde beyaz hayalet ve gri şişe resmedilmiş, objelerimizden hayalet beyaz renk olduğu için ortadaki objelerden hayaleti kapmamız gerekiyor. Objelerden şişe gri değil yeşil renkte olduğu için şişe doğru obje değil.


 

2. kart açıldığında kapılması gereken obje kırmızı koltuktur. Çünkü koltuğumuz gerçekte de kırmızı renktedir; fare ise mavi renkte değil gri renktedir.


 

3. kart açıldığında gri fareyi ilk kapmamız gerekiyor.


 

4. kart ise daha zor olan kartlardan. Resmi incelediğimizde farenin kırmızı, şişenin ise beyaz olduğunu görüyoruz yani her ikisi de yanlış renkte. Bu durumda resimde olmayan obje ve rengi seçmemiz gerekiyor, yani ortadaki fareyi, şişeyi, beyaz renkte olması sebebiyle hayaleti, kırmızı renkte olması sebebiyle de koltuğu eliyoruz. Bu durumda 5 objeden mavi kitap doğru obje ve onu kapmamız gerekiyor. 


 

5. kart yine zorlu kartlardan, hayalet ve koltuk ; gri ve mavi renkli objeler dışında yeşil şişe kaldığı için yeşil şişeyi kapmamız gerekiyor.


 

Hayalet Hızında 'yı ilk defa oynamıyorsanız kart açıldığında yanlış objeyi kapanlardan bir kart alıp o oyunda doğru objeyi kapana bu kartı vermelisiniz. Oyun böylece hem daha iddialı olacak hem de oyuncular düşünerek oynamaları yönünde teşvik edilmiş olacaktır. Ancak oyunu ilk defa oynuyorsanız bizce bu kuralı hemen uygulamayabilirsiniz.


Hayalet Hızında taşınabilir küçük kutusu ile her seyahatinizde sizinle olabilir. Her yaştan aile bir araya getirecek harika bir oyun. Şimdiden uyaralım bu oyun biraz gürültü olabilir. :)

 

Hayalet Hızında oyununu sevenler daha sonrasında Hayalet Hızında 12'ye 5 var ve Hayalet Hızında Spooky Doo oyunlarını da almak isteyeceklerdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.