GIPF Projesi Soyut Stratejisi Oyunları Türkiye'de!

21-08-2018 19:04
GIPF Projesi Soyut Stratejisi Oyunları Türkiye'de!
GIPF Projesi; sevilen Huch and Friends markasının 1997 yılında ilk defa yayınladığı 2 kişilik, kuralları çabuk ve kolay öğrenilen soyut strateji oyunları serisidir.
 
GIPF Projesi sırası ile GIPF, TZAAR, ZERTZ, DVONN, PUNCT, YINSH ve LYNGT isimli 7 farklı ve birbirinden bağımsız strateji oyunundan oluşmaktadır. GIPF Projesinin sevilen 4 oyunu TZAAR, DVONN; YINSH ve LYNGT Ağustos ayı itibariyle Türkiye'de strateji oyunu severlerin ilgisine sunulmuştur. Gelin bizi çok heyecanlandıran bu yeni soyut strateji oyunları serisini kısaca tanıyalım;
 
GIPF Projesinin ikinci oyunu; oyuncuları oyun boyunca stratejik bir ikilemin içerisinde bırakan TZAAR Soyut Strateji Oyunu'nun 3 farklı taşından herhangi biri olmadan diğerleri de var olamaz. TZAAR Strateji Oyunu boyunca her 2 oyuncu da kendi taşlarını mı güçlendirmeliler yoksa rakibinin durumunu mu zayıflatmalılar bunu kendilerine sürekli sormalı ve buna yönelik stratejiler yapmalılar.
 
GIPF Projesinin dördüncü oyunu DVONN taşları istiflemeye yönelik hareketlerin yapıldığı bir soyut strateji oyunudur. DVONN Soyut Strateji Oyunu boyunca mümkün olduğunca çok taşı üst üste istiflemek ve kırmızı DVONN taşından bağlantıyı, teması kesmemek gerekmektedir. Kırmızı DVONN taş ile bağlantınız koptuğu anda istiflenmiş tüm taşlarınız birden oyun dışında kalabilir.
 
Dünya'daki en iyi soyut strateji oyunlarından GIPF Serisinin altıncı oyunu YINSH Soyut Strateji Oyunu boyunca kendi rengindeki 5 pulu yan yana getirip yine kendi rengindeki bir halkayı oyunun dışına almaya yönelik stratejiler yapılır. Kendi rengindeki 3. halkasını ilk dışarıya alan oyuncu YINSH oyununu kazanan oyuncu olur.
 
LYNGK Soyut Strateji Oyunu GIPF Projesindeki tüm oyunlarının sentezlenmiş hali ve serinin son oyunudur. GIPF Projesi ilk başta 6 oyun olarak planlanmışken LYNGK serinin ilk altı oyunundaki ana elementlerini ve hamlelerini bir araya getiriyor. LYNGK Soyut Strateji Oyununda amaç farklı renklerden oluşan en fazla 5'li taş yığını kazanmaktır. 
 
Huch and Friends markasının bu yeni strateji oyunlarının çok sevileceğinden eminiz. Tüm bu oyunlara www.kidolina.com 'da bulabilirsiniz. Umarız ki en kısa zamanda GIPF serisinin diğer oyunları da Türk oyun severlerin ilgisine sunulur.
 
 
GIPF Projesi Soyut Strateji Oyunları Tanıtım Videosu :

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.