Abalone Strateji Oyunu Nasıl Oynanır?

15-11-2017 15:49
Abalone Strateji Oyunu Nasıl Oynanır?
Abalone Strateji Oyununun Sumo güreşinden esinlenildiğini biliyor muydun? Peki 30'dan fazla ülkede 4 milyondan fazla satıldığını?
 
1980'lerin sonlarında iki Fransız sanatçı Michael Latet ve Laurent Levi tarafından tasarlanan, Londra'da kafelerde tanıtılan daha sonrasında 1990'lı yıllarda ise Amerikalı öğrenciler tarafından keşfedilip Amerika'ya götürülen Abalone, çok kısa zaman içinde öğrenebilecek, kolay anlaşılır, basit, hızlı ilerleyen, eğlenceli ve bağımlılık yaratan bir strateji oyunudur.
 
Oyunun amacı rakibin altı topunu oyun alanının dışına atan ilk oyuncu olmaktır. Oyunun hamleleri oyun alanında hareket etme ya da sumito yani rakibi itme şeklinde olabilmektedir.
 
Dünya'nın en büyük, en eski ve en çok bilinen yüksek IQ topluluğu olan Mensa 'dan 1990 yılında ödül alan Abalone 7 yaş ve üstü çocuklar ile yetişkinlerin 2 kişi bir arada oynayabilecekleri bir oyun iken; Abalone Quatro ise 3 ya da 4 kişinin bir arada oynayabileceği bir oyun olarak tasarlanmıştır.
 
Abalone Oyunu Nasıl Oynanır? 

1. Oyuncular hangi taşlar ile oynayacaklarına karar verir ve siyah taşlar ile oynayacak oyuncu oyuna başlar.
2. Oyuncular kendi taşlarından birini, ikisi ya da üçünü tek bir çizgi halinde ileri ya da yana doğru itebilir.
3. Oyuncuların yapabilecekleri diğer bir hamlede rakibin taşlarını itmektir. 2 top rakibinizin 1 topunu, 3 top 1 veya 2 topunu itebilir. Eşit sayılardaki toplar birbirini itemez.
4. Rakibin 6 taşını da oyun alanına çıkarmayı başaran ilk oyuncu oyunu kazanır.
 
Rahat taşınabilmesi için mini boyu da tasarlanmış olan Abalone Travel tatillerin vazgeçilmesi olacaktır.
 
Abalone plan yapma, mantık yürütme, strateji oluşturma gibi becerileri geliştiren bu strateji oyununun  okullarda akıl oyunları kulüplerinde olmasını mutlaka tavsiye ederiz.
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.