23 Nisan Yaklaşırken Hediye Önerileri

17-04-2021 19:50
23 Nisan Yaklaşırken Hediye Önerileri
23 Nisan Çocuk Bayramı coşkusuna yaklaştığımız bu günlerde siz ebeveynlere çocuklarınız ile çocukluğunuzu buluşturma fırsatı tanıyan bazı kutu oyunu önerilerimiz var.

Seçim yaparken çocuğunuzun ilgi duyduğu, eğleneceği bir oyun seçmek hem daha uzun ömürlü hem de kazanımları açısından olumlu olacaktır.

Kutu oyunlarının bireysel olarak çocuklar üzerinde birçok fayda sağlarken aile/arkadaş ilişkilerini güçlendirdiğini unutmayın.

**Küçük bir not; özellikle erken çocukluk çağında oyunları rekabet ortamı yaratmayarak oynamanın, eğlenmenin, paylaşmanın, ilk/önce olmanın değil denemenin/sonuca ulaşmaya çabalamanın önemini göz önünde bulundurmakta fayda vardır.


YAŞ:6-12 AY OYUNCU:1

 

Eolo 6-12 Ay Bebeğim İçin Akıllı Kartlaruzmanlar tarafından geliştirilmiş, bebeklerin görsel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen eğitici bebek kartlarıdır.
6. aydan itibaren bebeklerin görme yetilerinde belirgin ilerlemeler oluşur, parlak ve canlı renkleri daha net ayırt edebilirler.
Eolo eğitici bebek kartlarıda bu durumdan hareketle bebeklerin bu dönemlerinde seçebilecekleri renkli ve parlak görsellerden oluşturulmuştur.
 
YAŞ:3-6 OYUNCU:2-4
Orchard Spotty Dogs (Orchard Benekli Köpekler) 3 yaş ve üstü çocukların eğlenerek sayı saymayı öğrenmelerini sağlayan eğitici bir matematik oyundur.

YAŞ:3-6 OYUNCU:1-3

Eolo Hafıza Kartları Hayvanlar Meyveler Sebzeler içerdiği 48 kart ile 3-6 yaş arası çocuklarda kısa süreli hafıza, dikkat ve eşleştirme becerilerinin gelişimini sağlar.
 
YAŞ:3+ OYUNCU:3-15


Pandomim oyunu Binbir Surat bir drama oyunudur. 3 ile 15 kişinin bir arada oynayabileceği eğlenceli bir grup ve aile oyunudur.
Çocukların keşfetme, araştırma, ifade etme, sembol, rol yapma, sunma, sözsüz anlatım, dışavurum ve yaratıcılık becerilerini geliştirir.

YAŞ:3-99 OYUNCU:1-2
 

Uzun yıllardır akıl oyunları içinde en tanınan en bilinen oyunlardan olmayı başarmış, girdiği her evde 3 yaştan 99 yaşa herkesin keyifli ve kaliteli zaman geçirmesinde büyük katkısı olmuş Katamino şimdi de karşılıklı düello şeklinde oynayabileceğiniz "Katamino Aile" versiyonu ile bizlerle.
Katamino’nun analitik düşünme, kazanma/kaybetme duygularıyla başa çıkabilme, problem çözme gibi birçok kazanımı vardır.

YAŞ: 3+ OYUNCU: 1-6


Bu oyun tek kişilik oynanabildiği gibi 6 kişiye kadar oynanabilen bir denge akıl oyunudur. Maymun Keekee Denge Oyununun amacı silindirleri düşürmeden Keekee’nin üzerine son silindiri koyan oyuncu olmak.
Sırası gelen oyuncu bir silindiri Keekee’nin kollarına, ellerine, büyük ya da küçük muz üzerine koyar. Bir silindir bile düştüğünde oyun biter.

YAŞ:4+ OYUNCU:2-4


Gigamic markasından Quoridor Strateji Oyunu okullarda turnuvaları düzenlenen bir strateji oyunudur. Quoridor Çocuk ise daha küçük yaş grubundaki çocukların bu oyunu sevmeleri için eğlenceli bir şekilde tasarlanmıştır. Böylece küçük yaşta plan yapma, hedefe yönelik strateji geliştirme ve buna göre hareket etme becerileri gelişecektir.
 
YAŞ:5+ OYUNCU:1

Dünyaca ünlü ThinkFun Rush Hour Trafikten Kaçış Oyununun daha küçük çocuklar için geliştirilmiş versiyonu Trafik Rush Hour Jr.
Amaç yine arabayı sıkışık trafikten kurtarmak ama bu kez kırmızı araba yerine dondurma arabasını kurtarmaya çalışacağız.
5 yaş ve üstü çocukların dikkat ve odaklanma sürelerinin artması, eğlenerek problem çözme becerilerinin gelişmesi, mantık yürütme, ardışık düşünme becerilerinin gelişmesine destek olur.

YAŞ: 5-99 OYUNCU:1-8

 

Beyin Bey Yol Hayvan Dostlar oyununda kartlardan biri seçilir ve görev kartındaki 2 nesne 9 manyetik parça doğru yerleştirilip bir araya getirilir.4 farklı zorluk derecesinde 48 oyun içeriyor.5 yaş ve üstü çocuklar için problem çözme, görsel algı, bütünlük algısını geliştirir.

YAŞ: 5-99 OYUNCU:2-12
 

Tik... Tak Bommm çocukların kelime üretmelerini sağlayan, kelime dağarcıklarını ve sözel ifade becerilerini geliştirecek aksiyon dolu bir aile oyunu. Kartlarda "banyoda neler olur?" "okul çantasında neler var?" "hayvanat bahçesine neler var?" gibi sorular var. Bu soruları farklı dillerde de sorarak çocuğunuzun yabancı dilde yeni kelimeler öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

YAŞ: 6+ OYUNCU: 2-4
 


Ailecek oynayabileceğiniz Dr Eureka akıl oyunu ince motor, görsel algı, dikkat, eşleştirme, problem çözme, plan yapma ve strateji oluşturma becerilerini geliştiren eğlenceli bir akıl oyunudur.
Dr Eureka akıl oyunundaseçilen görev kartındaki bilimsel formülü elindeki 3 deney tüpü ve 6 renk top ile ilk çözen ol, görev kartını kazan.Topları tüplere yerleştirirken düşürmek ve ellerinizi kullanmak yok!

YAŞ:8+ OYUNCU:3-10


Yogi Oyunu hem aklı hem vücudu çalıştıran eğlenceli bir grup ve aile oyunudur. Yogi Oyununda öyle komik şekillere gireceksiniz ki kahkahaların havada uçuşacağına garanti verebiliriz.

YAŞ:8+ OYUNCU:1 veya 1+

BrainBox Türkiye, ülkemiz hakkındaki bilgilerimizi artırırken gözlem ve hafıza becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olan akıl oyunudur.
Her kart, Türkiye'nin farklı bir bölgesini veya ilini kapsar. Karadeniz'den Akdeniz'e, İstanbul'un nefes kesen yapılarından, Kapadokya'nın doğal harikalarına ve Anadolu’nun ovalarına kadar, bu BrainBox ’da Türkiye'nin tarihi, coğrafi ve kültürel güzelliklerini keşfedeceksiniz.

YAŞ: 8+ OYUNCU:3-6


DiXit – Hayalini Anlat!84 harika çizimli oyun kartlarını kullanarak hayal gücü, blöf ve tahmin yeteneklerinin bir arada kullanıldığı ödüllü bir kutu oyundur. Kendi elinizdeki resmi bazı oyuncuları yanıltırken bazı oyuncuların da doğru tahmin de bulunmasına yönelik bir şekilde ifade etmelisiniz.
Dixit' in 2010 da oyun tasarımı için verilen Spiel de Jahres ödülünü almıştır.
Oyun gecelerinin ve arkadaş ortamlarının vazgeçilmesi olacak bu oyunu yeni kartlar alarak da çeşitlendirebilirsiniz.

YAŞ: 10-99 OYUNCU:2-6

Terra 4 ayrı zorluk seviyesinde Dünya ile ilgili 300 ilginç konu hakkında 900 soruluk bir genel kültür oyunudur. Gelin sizinle TERRA ile dünya küresinin etrafında şöyle bir tur atalım: tanınmış, görülmeye değer yerlerden tutun da en yüksek dağlardan en ufak adalara, en büyük altın madeninin içinden, denizlerin en derin noktalarına kadar... Ekvator‘dan Polonya‘ya birçok ilginç ve sürprizlerle dolu yerleri keşfedin! Hatta Amazon‘un gerçek uzunluğunu veya dünyanın en kalabalık caddesinin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. 

Soruların yanıtlarını tam olarak bilmiyorsanız bile TERRA oyununda hala büyük bir dünya kaşifi olma şansına sahipsiniz. Yanıtlarınız doğruya yakın olduğunda TERRA‘da puan kazanabilirsiniz!

KELİME AVI PATHWORDS 

YAŞ:12+ OYUNCU:1

ThinkFun markasından Kelime Avı 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için tek kişilik bir kelime oyunudur. Bulmaca fanatiklerinin çok seveceği ve saatlerce beyin egzersizi yapacağı bir oyundur.




IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.